Krijg jongeren aan de praat!

Werk je met jongeren in de leeftijdsgroep van 14-22 jaar? Als coach, mentor, jongerenwerker, docent, begeleider, in of buiten het onderwijs? Met de coachingskaarten breng je eenvoudig een gesprek op gang. Elk kaartspel bevat duidelijke speltips. De coachingskaarten zijn hier te bekijken en te bestellen. Bestellen is eenvoudig. We sturen je de spellen meteen toe, zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Lees hier het artikel 'Jongeren willen best praten'.

Coachingskaarten: 'Worden wie je bent' 

‘Worden wie je bent’ omvat drie coachingsspellen voor jongeren van 14-22 jaar. Elk kaartspel zit in een luxe opbergcassette met beknopte handleiding. De spellen kunnen klassikaal, in groepen/tweetallen en individueel gespeeld worden.

Bestel hier rechtstreeks voor de scherpste prijs!
Via onze website zijn de coachingskaarten voordelig te bestellen. Wil je meerdere spellen kopen, bijvoorbeeld voor je hele team? Vraag naar de kortingsmogelijkheden (staffel vanaf 10 stuks). Prijs voor de set (excl. verzendkosten): € 35,00De coachingskaarten zijn ook te bestellen via bol.com.

Coaching op competenties: ‘Wat kan ik, wat wil ik?’

Met 'Wat kan ik, wat wil ik?' verkennen deelnemers welke algemene competenties ze beheersen en in welke mate. Het taalgebruik is eenvoudig. Het spel kan klassikaal, in groepen of individueel gespeeld worden. Er is geen voorbereiding nodig, door de duidelijke speltips. Er zijn kaarten bij zeven categorieën. Per kaartje komt een competentie aan bod. Op de achterzijde staan vragen die de competenties concreet maken. Bijvoorbeeld (bij ‘Sociale vaardigheden’): Ik houd rekening met anderen.

• Wat doe je om rekening te houden met iemand anders?
• Waarom houd je rekening met anderen?
• Wat is er lastig aan, om rekening te houden met iemand die heel anders is dan jezelf?

Prijs excl. verzendkosten: € 15,00. (Ook te bestellen via bol.com.)

Fotokaartjes: 'Wat heb ik te zeggen?'

'Wat heb ik te zeggen?' bevat meer dan 100 fotokaarten waarmee de deelnemers met elkaar in gesprek gaan: Wat zegt dit mij? Wat heb ik meegemaakt en wat wil ik erover vertellen? De fotokaarten zijn speciaal voor jongeren in de Nederlandse situatie ontwikkeld en verdeeld over situaties van de Straat, School, Stage/werk, Samenleving en Spiritualiteit. Prijs excl. verzendkosten: € 15,00. (Ook te bestellen bij bol.com.)

Positief denken: ‘Wat valt hier te winnen?’

Als je in een lastige situatie zit, of te maken hebt met onoplosbare problemen, hoe blijf je dan toch ‘overeind’? Net zoals sporters zich mentaal op een wedstrijd voorbereiden, kun je in het dagelijkse leven gebruik maken van technieken in positief denken. In 'Wat valt hier te winnen?'  schetst elk kaartje een probleem.

Bijvoorbeeld:
– (Algemeen) Ik ga niet mee zwemmen. Zwemkleding staat mij niet.
– (School/werk): Op mijn stageadres is er niemand die iets tegen me zegt in de pauzes.

De speltips bieden handvatten om de situatie op een andere manier tegemoet te treden. In deze tips zijn invloeden herkenbaar vanuit het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).

Prijs excl. verzendkosten: € 10,00. (Ook te bestellen bij bol.com.)

De fotokaartjes werken grandioos! Ze leveren veel gesprekstof! (…) Een anekdote: Ik heb ze ook ingezet bij de groep inburgeraars. Ik liet het plaatje zien van Sinterklaas en vroeg: ‘Wat zie je?’…. ‘De Paus!’ (‘Nee, niet de Paus’) ‘De Kerstman’ (‘Nee, ook niet!’) ‘Oh!! Sinterklaas!’ En toen vertelde een deelneemster over haar zoon die ook Sinterklaasfeest had. Dat leidde tot een heel goed gesprek in de groep over Sinterklaas.

Bianca De Kruijf

Docent/praktijktrainer Albeda College, AKA

Wij hebben al een paar keer jullie spel gespeeld. Je ging met elkaar praten over wat je belangrijk vindt. En over wat je wel en niet kunt. Het was leuk. Je praat anders met elkaar dan gewoon. Ik begon ook na te denken over bepaalde dingen. Het uur ging snel om.

Fabio (17)

Leerling ROC Asa, niveau 2

Ik zet de spellen op talloze manieren in: Bij een coachingsgesprek vraag ik bijvoorbeeld leerlingen een kaartje te trekken uit het spel ‘Wat valt hier te winnen’. De jongeren bij ons op school zijn op andere opleidingen uitgevallen en hebben vaak te horen gekregen dat ze niks kunnen. Met dit spel leren ze een positieve draai te geven aan negatieve situaties of gedachten. Het begint met geloven in jezelf.

Sigrid van Gils

Loopbaanbegeleider, ROC ASA Amsterdam

Ik gebruik de toolkit ‘Worden wie je bent’ in één op één coachingsgesprekken met jongeren. De kaarten zijn mooi uitgevoerd en uitnodigend. Jongeren worden op een speelse manier uitgenodigd om na te denken over hun eigen houding en gedrag en de mogelijke alternatieven hiervoor. De kaarten sluiten goed aan op de belevingswereld van de jongere van nu. Wat me aanspreekt is de oplossingsgerichte manier van vragen stellen. Niet blijven hangen in het probleem, maar de jongere uitdagen om na te gaan hoe hij/zij het anders zou willen. Toekomstgericht.

Ingrid van den Bosch

Trainer Opleiding Pubercoach

Kom ook in gesprek!